Persoane interesate

duminică, 1 aprilie 2012

Cum am scapat cat de cat de acnee.

  Acnee.Hmmm un cosmar pentru noi femeile.Pana cum ceva timp tenul meu arata groasnic.Nu ca acum arata minunat,dar se vede o schimbare in bine.Acum 2 saptamani aveam un fel de cosuri sub piele,incadrate de niste pete enorme rosii pe obraji.Se vedea oribil,imi venea sa port fondul de ten si in casa..bine,bine nu faceam asta!Si ca totul sa fie si mai frumos mai aveam o dermatita de toata frumusetea pe fata.Aceasta se manifesta prin niste pete micute si dese foarte uscate.Ajunsesem sa nu mai folosesc apa pe tenul meu deloc.Il curatam doar cu demachiamt,cu ulei amestecat cu apa. In momentul cand ma spalam pe fata, imi tamponam fata cu un prosop curat pentru a sterge apa.Dupa ce se usca,aveam impresia ca ma strange fata de uscata ce era!Ma simteam ca atunci cand faci o masca cu argila si ea incepe sa se uscuce.Asta fara sa folosesc sapun,pentru ca daca foloseam,ma ustura fata de uscata ce era.
   Am incercat o groaza de creme,una mai hidratanta ca alta,totul fara nici un rezultat.Ca sa imi pastrez fata cat de cat hidratata trebuia sa aplic crema de cel putin 3-4 ori pe zi.Iarna era cosmarul meu,atunci tenul se usca si mai tare.
   Dupa ce s-a nascut fetita mea,din dorinta de a gasi creme cat mai naturale,am descoperit unturile organice:sheia,mango,cacao...Mi-am facut un unt si situatia s-a schimbat cat de cat.Aplicam untul pe pielea umeda si masam pana cand acesta intra bine in piele.Daca in 15-20 minute nu intra in piele,tapotam cu un servetel de hartie,sa elimin excesul.De la a nevoia de a aplica  crema de 3-4 ori pe zi,pentru a mentine pielea hidratata,ajunsesem sa aplic crema doar o data pe zi.Bine problema cu sapunul tot a ramas!
   Cu toate acestea nu eram multumita.Petele uscate de pe fata se vedeau,iar cand aplicam fondul de ten tot erau vizibile.
   Intr-o zi m-am hotarat sa merg la dermatolog.Imi spusese ca aveam ACNEE CHISTICA si DERMATITA.Mi-a dat tratament:AERIUS de 2 ori pe zi,SKINOREN crema de 2 ori pe zi,un preparat de la farmacie,de culoare maro si urat mirositor,KETOTIFEN LH 1 seara,DOXICILINA 1 pe zi.
   In 2 saptamani am si vazut rezultatele:petele uscate de pe fata abia se vad,ma pot spala cu apa pe fata,fata sa simt ca ma strange,ca ma ustura,iar cosurile s-au micsorat.Sunt ,nu au disparut de tot,dar nu mai sunt incadrate de pete imense rosii,si nu sunt foate vizibile.
   Sunt la mijlocul tratamentului,abia astept sa vad cum va fi cand il voi termina,deoarece totul decurge bine pana acum.

Un comentariu:

  1. Acneea este o boala de care poti scapa doar prntr-un tratament adecvat. Totul este sa accepti aceasta afectiune si sa urmezi tratamentul care ti se potriveste!

    RăspundețiȘtergere